Sziasztok,

21 éves vagyok, az elmúlt 2 évben gyakorlatilag napi rendszerességgel iszom valamilyen alkoholtartalmú italt. A blogot azért indítottam, mert az elmúlt héten kérdeztem meg magam: tényleg alkoholistává váltam? Aktív tagja vagyok a magyar felsőoktatásnak, igaz, az átlagom nem éppen a legjobb. A hétvégéim többnyire mámorosan telnek, az elmúlt egy évben azonban a hétköznapjaim is. Hetente 4-5 alkalommal iszom, néha egyedül, de az esetek többségében haverokkal.

A blogot igazából nem is azért indítottam, mert változtatni szeretnék az életvitelemen, inkább azért, hogy utólag is ellenőrízhessem majd magamat, azaz legyenek írásos emlékeim, hogy mikor, mennyit ittam, ugyanis már egy hét elteltével nem tudom, vagy csak rémlik, hogy kivel, hol és mit csináltam. Az sem másodlagos cél, hogy nagyjából be tudjam lőni, hogy mennyit költök el, egy adott este alatt, hiszen erre sokszor csak a hiányzó pénzből következtethetek.

Remélem ezzel valamelyest életben tudom majd tartani az emlékeimet, és talán másokat is érdekelhet, miken megy keresztül egy huszonéves hallgató, akinek az elmúlt 1,5-2 éve gyakorlatilag az alkohol körül forgott (és még forog), hiszen rajtam kívül több ezer korombeli lehet hasonló helyzetben. Leszokáson nem gondolkoztam, de az elmúlt egy évben nem volt még olyan hét, hogy legalább egy-két korsó sört ne ittam volna, de az esetek többségében az első sör után nem tudom megállni, hogy ne igyak még, és minél többet iszom, annál "szomjasabb" leszek. Nyilván sokan vagytok így ezzel, és sok embernek ez a normális. Mint már mondtam, változtatni nem szeretnék, igaz, valószínűleg nem is tudnék. Azért indítom a blogot, hogy ezzel áttekinthetőbbé váljanak az emlékeim, kiadásaim és nem utolsósorban az egészségügyi állapotom.

Ha van, amihez hozzá tudnátok szólni, írjatok kommenteket. Addig is kívánok mindenkinek pálinkás jó estét! :-)

Szerző: IQ_Fighter  2008.11.03. 22:37 1 komment

Címkék: alkohol

A bejegyzés trackback címe:

https://mitisztok.blog.hu/api/trackback/id/tr46748409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kukatr 2008.11.29. 22:57:42

az alkoholnak vízelvonó hatása van, ezért lehet sok sört meginni egyszerre. :))
süti beállítások módosítása